Bacteriophage (Bacteriòfag)

El bacteriòfag és un virus que no està viu ni tampoc està mort. El seu cap és un icosàedre, una espècie de dau amb 20 cares i 30 costats, que a dintre conté el material genètic del virus que es connecta una llarga corda que té fibres amb forma de cames.

Imagina que el virus és un misil teledirigit que només danya i mata membres d’una família amb molta mala sort. Quan troba la seva víctima, connecta les fibres de la seva cua amb receptors i serveix una espècie de xeringa per perforar la superfície. En un moviment estrany el virus mou la seva cua i injecta la informació genètica del virus. En uns minuts la bacteria amb la informació genètica del virus ja és conquistada. Dins de la bactèria és on es reprodueixen per crear totes les parts dels nous virus. Només paren de reproduir-se quan la bactèria està plena, i els virus que estan dins de la bactèria produeixen endolisina, una poderosa enzima que obre un forat a la bactèria i s’escapen per ell. Els antibiòtics feien que les bactèries és morissin, però les bactèries evolucionen i ara són immunes als antibiòtics i d’aquesta manera vam crear el
supermicrobi, una bactèria que és quasi immune a tot els medicaments que tenim. Està
demostrat que l’any 2050 els supermicrobis mataran més humans que el càncer, però els
nostres amics, els assassins robots anomenats Bacteriòfags, es poden inserir en el nostre cos amb una xeringa i ajudar-nos a curar infeccions. És bona idea posar dins del nostre cos els bacteriòfags perquè són molt especialitzats i no maten les cèl·lules humanes i són molt resistens a les bactèries. El problema és que no mata virus, però és un bon començament. Els antibiòtics són com un bombardeig a l’àrea que mata tant les coses bones com les dolentes. Els bacteriòfags són com misils guiats que només van cap les coses dolentes.

Aquest virus s’ha provat amb èxit en un pacient que ja no tenia esperança de ser curat perquè estava infectat per la bactèria Pseudomonas Aeruginosa, una de les bactèries més temudes que havia infectat la caixa toràcica de l’home i el cor. L’última cosa que podien fer era intentar el tractament amb bacteriòfags insertant-los directament a la caixa toràcica. Després d’unes setmanes la infecció havia desaparegut completament. Desafortunadament aquest tractament encara és experimental. Les companyies farmacèutiques estan invertint miles de milions per contribuir en aquest tractament, però abans de comprar-lo la FDA l’està provant perquè pugui sortir el més ràpid possible. Des del 2016 s’està provant el tractament que podria salvar milions de vides humanes.